Prøv denne autonomi kontrol øvelse, der kan hjælpe dig til at belyse hvem/hvad, der har indflydelse på dit liv. Når du ved dette, kan du lettere ændre de negative mønstre i dit liv.

Autonomi kontrol øvelsen

Du står i midten af en cirkel. Skriv her hvem eller hvad (f.eks mand, børn, chef, økonomi, arbejde mm), der har indflydelse på dit liv, f.eks. din glæde, dit hul, din succes.

Spørg nu dig selv ud fra hvert enkelt ord, du har skrevet, på hvilken måde vedkommende/de/det indflydelse på mig? Hvordan mærker jeg den indflydelse?

  • Sæt nu en grøn pil fra dig ud til det, du har skrevet, som indikerer, hvor stor indflydelse du har på vedkommende/de/det. På længden af din pil skriver du et procenttal fra 0-100%, hvor 100% er fuld kontrol.
  • Sæt nu en sort pil fra det du har skrevet ind til dig, der indikerer hvor stor indflydelse vedkommende/det/de har på dig. På længden af din pil skriver du et procenttal fra 0-100%, hvor 100% er fuld kontrol.

Måske har du i ovenstående øvelser opdaget, at der er en eller flere i dit liv, som har stor indflydelse på, hvordan du går og har det. Måske har du også opdaget, at du faktisk har en stor indflydelse på ikke bare dit eget liv, men i høj grad også på dine omgivelsers ve og vel.

Du er måske også blevet bevidst om, at der er nogen eller noget, der sætter dig i bås og har alt for stor indflydelse på, om du føler dig fri og glad.

skaermbillede-2016-02-25-kl-16-31-04