Hitlisten er en øvelse, der går ud på at synliggøre hvad du nyder at lave. Når du er bevidst om dette, kan du blive bedre til at fokusere på de gode ting i hverdagen.

Nu skal du lave selve Hitlisten

Skriv 20 ting du er glad for at gøre:

 1. .
 2. .
 3. .
 4. .
 5. .
 6. .
 7. .
 8. .
 9. .
 10. .
 11. .
 12. .
 13. .
 14. .
 15. .
 16. .
 17. .
 18. .
 19. .
 20. .

Ud fra din liste med de 20 ting, tilføj:

 • A – hvis du godt kan lide at gøre det alene, selvom du måske ofte gør det sammen med andre (f.eks. løbe, lave mad, læse, danse)
 • kr.– hvis det koster mere end 10 kr at gøre, hvis du kan lide at læse bøger, koster det ikke noget at låne dem på biblioteket, osv.

De fleste vil opdage, at du ikke behøver at være millionær, du behøver ikke være i et fast parforhold eller at have en succesrig stilling. Du behøver heller ikke nødvendigvis omgivelserne, du kan vælge at være glad lige nu og her, også selvom det kun er for et øjeblik. Muligheden eksisterer, du skal bare række ud og tage for dig af retterne.

SELSKABSLEG TIL INSPIRATION

Bed dine gæster om på 10 minutter at tegne alt det, de får det godt af, og som gør dem glade.

Tag derefter en runde om bordet og lad gæsterne fortælle, hvad de har tegnet og hvorfor. De fleste vil opdage, at det er en fantastisk inspirationskilde. Gamle minder om noget, der gjorde dig glad engang, kan dukke op, og måske gør det dig stadig glad. Andre bliver glade af bittesmå ting, som du måske har glemt at være taknemmelig for.

Føj det, der dukker op, til Hitlisten.

God fornøjelse!